Farkındalık Yaratan Yazılar

Üyelerimizden Mehmet Kazan’ın Büyük Başarısı…

  Golf turnuvalarına hazırlanırken Reformer Pilates’den de destek alan, derslerini hiç ihmal etmeyen, disiplinli, sempatik ve yorulmak bilmez şampiyonumuz Mehmet’i tebrik ediyoruz… Çek Cumhuriyeti Bedensel Engelli Ustalar Golf Turnuvası olan EDGA Czech Disable Masters 2015’de ülkemizi temsil eden Milli Sporcumuz Mehmet Kazan, 3 ödül ile golf’de iddialı olduğunu kanıtladı. Başarılarının, istikrar ve azminin devamı dileği ile…  

Kadim Sanskritçe Dili

Sanskritçe dilinin kayıtlı tarihi M.Ö 2000 yıllarına kadar gider. Sanskritçe saf, arı bir konuşma dilidir ve Yoga ile ilgili çok eski yazıtlar, belgeler klasik Sanskritçe dilinde gelmiş ve korunmuştur. Paramahansa Yogananda’nın “Bir Yoginin otobiyografisi” kitabında Sanskritçe’den bahseden bir bölümü sizlerle paylaşıyorum… Sesin ve vachın (insan sesi) potansiyelleri Hindistan’dan başka hiçbir yerde bu kadar derinlemesine incelenmemiştir. Tüm evrende yankılanmakta olan Aum titreşiminin (İncil’de geçen “Söz” veya “birçok su... Devamı için..

Hayat Değişkendir Farkında Ol

Hayat çok hızlı ilerler; durağan değil, dinamiktir. Kıpırtısız bir göl değildir, devamlı akan bir nehre benzer. Art arda geçen iki dakikada hiçbir şey aynı kalmaz. Bu yüzden bir şey şu an için doğru olabilir, ama bir sonraki dakikada bu değişebilir. O zaman ne yapılmalı? Yapılabilecek tek şey insanların farkında olmalarını sağlamaktır, böylece değişken bir yaşama karşı nasıl tavır alabileceklerine karar verebilirler. Eski bir Zen hikayesi vardır: Birbirlerine rakip iki tapınak vardı. Her iki üstat -aslında üstat değil papaz olmalıymışlar- birb... Devamı için..

Swami Vivekananda’nın Sınavı

Swami Vivekananda’nın ilham verici kişiliği yıllardır Hindistan ve yurt dışında çok iyi bilinmektedir. Hindistan’ın bu tanınmayan keşişi aniden 1893 yılında Chicago’da (Amerika) düzenlenen Dinler Parlamentosu’nda Hinduizm’i temsil ederek ün kazanmıştır. Doğu ve Batı kültürü konusundaki engin bilgisinin yanı sıra derin manevi anlayışı, mükemmel konuşma ve empati becerisi, renkli kişiliği birçok akılda ve kalpte iz bırakmıştır.  Swami Vivekanand’ı bir kez olsun gören veya duyan kişiler yarım yüzyıl aradan sonra bi... Devamı için..

Bir Sufi Hikayesi: Alan Değil Veren Kazançlıdır…

Dervişe bir gün sormuşlar: -Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır..? Size farkı gösteriyim deyip, önce sevgiyi dilden kalbine indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi sofrada yerlerini almışlar. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Derviş şöyle bir şart koymuş: -Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz. Peki deyip çorbalarını içmeyi denemişler. Fakat kaşıklar uzun geldiğinden sıcak çorbayı döküp sa... Devamı için..

Dünya’nın En Yaşlı Yoga Eğitmeni

Guinness Rekorlar kitabına göre Dünya’nın en yaşlı Yoga eğitmeni ünvanı Tao Porchon-Lynch’e ait. Tao’nun yaşam felsefesi şöyle; İçimizdeki gücü kullanabilirsek herşey mümkün… Yoga’nın gençlik pınarı olduğuna dair bir kanıt arıyorsanız eğer Tao Porchon-Lynch bu kanıtlardan birisi olabilir… 1918 Hindistan doğumlu olan Tao 97 yaşında. 73 yıldır Yoga yapıyor ve 57 yıldır da öğretiyor. Hindistan’da doğmuş, büyümüş ve çok genç yaşta Yoga ile tanışmış. Modellik ve dansçılık yapmış. ABD’ye taşınd... Devamı için..

Mert Güler’den Hindistan Eğitmenliği Onur Yazısı

  Onur duyuyorum… Kısa süre önce aldığım ve benim için çok özel anlamı olan bir haberin heyecanını siz değerli takipçilerimle paylaşmak istiyorum. Himalayalar’ın eteklerinde konumlanmış, Ganj Nehri’nin doğduğu yere komşu Rishikesh şehri, Yoganın ana vatanı olarak biliniyor. Bu şehir 1999 yılından bu yana, her yıl düzenlenen Uluslararası Yoga Festivali “International Yoga Festival (IYF)”ye ev sahipliği yapıyor. Daha önce öğrencilerimle katıldığım, bu yıl da 1-7 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek festivale bu kez... Devamı için..

Mevlana Sözleri

 “Hamdım, Piştim, Yandım…”   “Bilemezsin sana verecek bir armağanı ne çok aradığımı. Hiçbir şey içime sinmedi. Altın madenine altın sunmanın ne anlamı var, ya da okyanusa su..? Düşündüğüm her şey, Doğu’ya baharat götürmek gibiydi. Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, çünkü Sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak ve beni hatırla..!”   “Balıkçının ağından kurtulmak için denize ulaşmaya bak…” “Ey gönül, “AŞK nedir” diye mi soruyorlar? ... Devamı için..

Tevazu ve İncelikle Yüceltebilmek

Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektaş Veli’nin dergahına kurban olarak bağışlamak ister. O zamanlar dergahlar aynı zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektaş Veli’ye anlatır ve Hacı Bektaş Veli “Helal değildir!” diye bu kurbanı geri çevirir. Bunun üzerine adam Mevlevi dergahına gider ve aynı durumu Mevlana’ya anlatır. Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder. Adam aynı şeyi Hacı Bektaş Veli... Devamı için..

Destekler Eşliğinde Yoga Uygulaması

Eski yogiler asanaları yani Yoga duruşlarını etkili bir şekilde çalışmak için kütük, taş ve halat kullanmışlar. Yaşayan en önemli Yoga üstadlarından bir tanesi olan B.K.S Iyengar bu prensibi genişleterek asanaların fazla zorlanmadan, kolaylıkla ve daha uzun sürelerde çalışılmasına olanak tanıyan destekler keşfetmiştir. Eğer yüksek seviyede stres altındaysanız, vücudunuzda küçük bir incinme var ya da herhangi bir şekilde yorgun hissediyorsanız destek kullanarak yapılan Yoga uygulaması kesinlikle sizin için en iyi uygulamalardan bir tanesidir. Yoga asan... Devamı için..